Iboga
 • Pure Ibogaine
 • Ta Extractie
 • Rootbark

Iboga ceremonies

Iboga ceremonies

we hebben 3 verschillende

Iboga ceremonies

Home Ceremonies Outreach Gastenboek Wie zijn wij Agenda Prijslijst Contact

Warrior Retreat weekend

Het warior retreat is gebaseerd op een uniek concept wat valt onder acceptatie meditatie. 


Wat is acceptatie meditatie?

Er zijn vele vormen van meditatie. De meeste meditatie vormen zijn gebaseerd op innerlijke rust ontdekken door middel van alle sensoren te negeren zodat je steeds verder van het lichamelijke los komt. 


Met acceptatie meditatie benaderen we het verkrijgen van innerlijke rust op een andere wijze. In deze vorm van meditatie gaan we juist met het lichamelijke aan de slag door middel van de sensorische aanwezigheid te vergroten met een opvolging van de natuurlijke hulpmiddelen die ons worden aangereikt door het universum, een ware gift van de creatie zelf. Deze hulpmiddelen worden ook wel psychedelica genoemd


Retreat weekend bij Iboga-farm Retreat weekend bij Iboga-farm

BUFO ALVARIUS

ceremonie

Psilohuasca

PSILOHUASCA

ceremonie

Psilohuasca

AYAHUASCA

ceremonie

KAMBO

ceremonie

Kambo

Tarief (incl overnachtingen bij meerdaagse retreat)

Warrior Retreat

Contact

Betalingsvoorwaarden

info@iboga-farm.nl


+31 6 14 93 25 83

Agenda

Aanmelden

Voor boeking en informatie neem contact op met info@iboga-farm.nl Je ontvangt dan spoedig antwoord van onsWil je een Afspraak doordeweeks? Vraag ons naar de mogelijkheden

Informatie

De Warrior Retreat 3 daagse starten om 10u en zijn tot 12u op de laatste dag.


Kijk hiernaast op de agenda voor de beschikbaarheid.


De Warrior Retreat sessies worden op onze eigen locatie gegeven.


Ook zijn losse ceremonies tijdens deze 3 daagse Warrior retreat mogelijk.

Uit jarenlange ervaring is gebleken dat alle individuele deelnemers na het Warrior retreat dichterbij hun intenties komen, daarnaast wordt ook een gevoel van bevrijding en volbrenging ervaren.


Het Warrior retreat is zo opgesteld dat je stap voor stap de processen bewust doormaakt. Deze processen door loop je ter bevordering van je persoonlijke ontwikkeling.


Warrior Retreat is met de volgende ceremonies


Het is ook mogelijk om één specifieke ceremonie of ceremonies te kiezen. Wij kunnen te allen tijde samen kijken wat het meest bij jouw persoonlijke intenties past.


Gezien het aanbod van de verschillende ceremonies begrijpen we dat niet alle effecten direct duidelijk zijn van het retreat.


Mocht dit het geval zijn, neem dan contact met ons op. Je kunt dan je wensen/ intenties duidelijk maken en wij kunnen je dan persoonlijk voorlichten zodat je een juiste keuze kunt maken.


We zijn bij het gehele retreat aanwezig, zodat je op je reis niet alleen bent. Wij zijn er voor vragen, ook na het retreat. Want wij vinden nazorg belangrijk.

In het warrior retreat zullen de deelnemers in een doorlopende 3 daagse sessie de plantmedicijnen tot zich nemen om zo het ego te doen uitlijnen naar waar het duidelijk wordt dat het ego een concept is en dus niet hun waren zelf het is namelijk zo dat vele mensen zich mis identificeren met het ego terwijl het ego een operatie systeem is dat doormiddel van aansturing het collectieve bewustzijn condenseert in het individuele bewustzijn zodat het mogelijk wordt om de realiteit te ervaren die wordt waargenomen zoals hoe wij dat als wezens doen.

 

Het ego is dus een operatie systeem die als doel heeft jou als bewustzijn ze navigeren in het hier en nu . Maar zoals elk systeem heeft het ego ook zijn limieten en zijn tekortkomingen. Om dit te compenseren gebruikt het ego verschillende methoden om het systeem baas te blijven over de gehele opmaak van wat wij zijn als mens. Het ego gebruikt onder andere angst, twijfel, woede, verdriet en emotionele blokkades om in controle te blijven. In veel gevallen is het ego een nuttig en essentieel systeem die onmisbaar is in wat we zijn. Maar omdat het neigt de overhand te nemen in elke situatie kan het ook persoonlijke ontwikkeling in de weg staan omdat het opereert op primaire basisprincipes. Het zal dus altijd van uit angst handelen dit ter voorkoming van gevaarlijke situaties of onzekere uitkomsten. Het ego is ontwikkeld uit evolutionele overlevingsdrang en kent geen onderscheid tussen emotionele onzekerheid of daadwerkelijk externe zekerheid zoals dreigingen van gevaar. Waardoor het liever behoed dan ondervindt. Het ego zal er dan ook alles aan doen je levenservaringen te beperken tot het hoogst noodzakelijke.


De opbouw van het retreat. 

De unieke combinatie van de middelen (natuurlijke extracten) zijn zo samengesteld dat het stap voor stap het ego los weekt zodat de controle van het ego in het geding komt te staan. Het zal een constante staat van acceptatie vragen die in strijd gaat met het ego. Alleen door tegen het controlesysteem in te gaan zal de controle overgegeven worden aan het deel in jezelf dat wil ervaren doormiddel van deze harde lessen. Je zal ervaren dat het ego herprogrammeerbaar is geworden. Dit zul je in toekomstige situatie zonder angst twijfel of frustratie kunnen ervaren. Door deze methoden dwing je het ego tot balans zodat het niet meer in elke situatie de boventoon zal voeren, maar het zal zich gedragen waar voor het is, om je te dienen en niet andersom


Het retreat is zo opgesteld dat het verloop geleidelijk naar de bevrijding van het ego toe werkt

Hoe gaat het warrior retreat te werk?


1. RAPÉ

 s' Ochtends rond 10 uur zullen we starten met de rapé, dit om de ceremonie te openen en de energieën te neutraliseren. De rapé zorgt er tevens voor dat we zonder externe stress gegrond de ceremonie ingaan.


2. SANANGA

Daarna zal er worden overgegaan met het ontvangen van de Sananga. Deze krachtige medicinale oogdruppels afkomstig van onder andere de Huni Kuin tribe, geeft sterke uitlijning weer in het energetisch systeem en vraagt tevens om focus en acceptatie, wat een essentieel onderdeel is van het loslaten van het controlesysteem. 


3. KAMBO


Na de Rapé en Sananga zijn we op het punt beland dat we energetisch losgewerkt zijn van alle stress van de dag. Deze stress is geneutraliseerd zodat er geen onnodige restspanning meer te vinden is in het energetisch systeem. 


Nu zijn we goed voorbereid om de Kambo ceremonie in te gaan. Zodat we nu de lichamelijke reset kunnen ondergaan. 


Wat is kambo ?.

Kambo is afkomstig van de Kambo kikker ook wel de wax monkey frog genoemt . Hij heeft zijn naam te danken aan de capaciteit zich volledig in te kunnen waxen met een wax achtige substantie die hij aanmaakt doormiddel van klieren die net achter zijn oren zitten gelokaliseerd. 


Op een zeer unieke manier verdeeld hij de wax over heel zijn lichaam om zo volledig beschermt te zijn tegen externe beïnvloeden. 


Deze wax wordt dan ook gebruikt in de ceremonie. De eigenschappen van de wax zijn zo divers dat de mens al lang geleden de waarden heeft ontdekt in wat het voor ons als mens allemaal kan betekenen.


Hoe gaan we bij de Kambo ceremonie te werk?

Voor we beginnen krijgen de deelnemer een goede uitleg van wat ze te wachten staat. Nadat alles duidelijk is voor iedereen gaan we over tot het drinken van minimaal 2 liter water. Dit om voldoende vocht in de maag te hebben zodat het eventuele overgeven vergemakkelijkt wordt. Ook dient het water als medium om de losgekomen gifstoffen op te vangen in de maag . Het blussen van het innerlijk vuur.


Nadat iedere deelnemer genoeg gedronken heeft gaan we over tot het branden van de stipjes waar de Kambo op komt te liggen. Dit is noodzakelijk gezien het feit dat Kambo alleen goed opgenomen kan worden daar het lymfe systeem, dit word blootgelegd door de opperhuid weg te branden.


Het branden klinkt drastisch maar stelt in werkelijkheid weinig voor. Het wordt ervaren als een klein prikje gezien we de brandplekjes aanbrengen met een wierook stokje.

Na het aanbrengen van de brandstipjes gaan we over tot het aanbrengen van de Kambo zelf. De kambo wordt aangebracht in de vorm van kleine druppeltjes/ dotjes wax.

Een beginner krijgt meestal 7 stippen, iemand die meer ervaren is met Kambo kan dit, wanneer gewenst, opbouwen met een extra stip.


Als de stippen zijn aangebracht, treedt de werking van Kambo snel in. Het werkt bijvoorbeeld sneller dan morfine. De eerste effecten zullen worden waargenomen na zo'n 15 seconden. Het hoofd wordt zwaar en de hartslag zal in het begin iets verhogen. Die lymfe in het lichaam zullen geactiveerd worden, waardoor er zwellingen in de lymfe zullen ontstaan. Dit voelt overigens heel natuurlijk aan omdat het lymfe systeem getriggerd wordt en ervoor zorgt dat je lichaam in actie komt. Het lymfe systeem zorgt voor reiniging van je lichaam. De deelnemers zullen dan ook weer snel merken dat het lichaam weer als normaal gaat functioneren. Kambo is werkelijk een zeer krachtige D-tox voor lichaam en geest.  de reset is zowel lichamelijk als energetisch en na de ceremonie zal je een wezenlijk verschil voelen in hoe je jezelf voelt.


De ervaring zelf zal zo'n 15 tot 20 minuten duren voordat het effect weer afneemt. Je krijgt uiteraard alle tijd om volledig tot je zelf te komen zodat je de Kambo op de meest positieve manier kunt ervaren.


4. Bufo alvarius ceremonie

Bufo Alvarius is één van de meest sterke en diepe healing tools die Moedernatuur te bieden heeft. De onvoorstelbare diepgang die het teweegbrengt zorgt voor heldere realisaties die ver vanachter het ego tevoorschijn komen. Ook energetisch lokaliseert Bufo Alvarius diep gelegen trauma's en blokkades waardoor na herkenning van deze blokkades ze zullen losweken en verdwijnen uit het systeem. Er zal na de ervaring met Bufo Alvarius een gevoel van bevrijding en realisatie worden ervaren. Zaken die voorheen ernstig bleken te zijn, zijn nu irrelevant geworden, gezien het feit dat ze concepten waren die het ego als waar aannam en je in je vrijheid en inzicht beperkten.


De bufo alvarius. 

De Alvarius is een ondersoort in de bufo familie. De bufo ken zo'n 135 soorten waarvan de alvarius de enige is de bufotenine omzet in 5meo dmt. Waarom de alvarius deze eigenschap bezit is voor wetenschappers een compleet raadsel gezien de bufotenine giftig is in tegenstelling tot de 5meo dmt die dat niet is. 

Kortom, Bufo Alvarius is een waarlijk geschenk van Moedernatuur, een tastbaar bewijs dat de natuur rekening houd met de mogelijkheden om de mens zijn bewustzijn te laten vergroten.


Hoe gaan we te werk met Bufo Alvarius

Het is belangrijk net zoals bij elke ceremonie dat je er met goede intentie ingaat. Maar zodra we overgaan op het tot ons nemen van de Bufo moet je openstaan voor de ervaring, zonder remmingen.


Deze contradictie lijkt zichzelf tegen te spreken, maar is essentieel om er goed in te gaan. Het is namelijk zo dat elke ceremonie een unieke ceremoniële benadering heeft naar de ervaring toe. Vooraf zullen we als voorbereiding binnen de ceremonie een intentie gesprek houden zodat je na het uitspreken van jou persoonlijke intenties (reden waarom je de bufo wilt doen ) het los kan laten. Dit valt heel mooi samen in de ceremonie en vanaf daar werken we stap voor stap naar de ervaring toe. 

Elke stap wordt met het grootste respect en zorg gedaan ter bevordering van de meest positieve uitkomst van jou persoonlijke ontwikkeling.


Goed om te weten!


Tussen elke ceremonie zit genoeg tijd om je vorige ervaring naar behoren te laten verwerken. We beginnen pas aan de volgende stap als jij als deelnemer er helemaal klaar voor bent om de volgende stap aan te gaan. Er is totaal geen haast en je zal nooit en te nimmer gepushed worden als je er nog niet klaar voor bent. Jij bepaald de tijdslijn.


Het is goed om te weten dat de stappen zo zijn ingedeeld dat de voorgaande ervaringen een bevordering zijn voor de komende stappen in het retreat. Zodat je stap voor stap alle facetten doorloop die noodzakelijk zijn om de persoonlijke ontwikkeling optimaal te bevorderen. 

Het is heel gewoon en logisch dat je spanning ervaart voor een ceremonie.  Maar weet dat ieder een primaire angst heeft voor het onbekende. En dat die angst meer betrekking heeft op het onbekende dan voor de ervaring zelf, want alleen door persoonlijke ervaring zal je werkelijk weten wat het met je doet. Dus onthoud dit.


Het geeft wat jij persoonlijk aankan.


Het geeft wat je nodig hebt 


Niet wat je denkt wat je nodig hebt 


En het geeft al helemaal niet wat je wilt wat je nodig hebt.


Kortom vertrouw het middel, weet dat het goed voor je is. En ga er na je intentie bespreking open in met acceptatie en overgave.


5. Ayahuasca ceremonie 

Als de middag ten einde is gekomen en de avond doet zijn intrede, gaan we ons voor bereiden op de Ayahuasca nachtceremonie. Deze zal op vrijdagavond rond 20:00 uur van start gaan. 

Je zal merken dat na de voorgaande stappen je helemaal klaar bent voor de Ayahuasca ceremonie.


De voortgaande stappen hebben ervoor gezorgd dat je zowel energetisch als lichamelijk helemaal bent los gewerkt en dus volledig ontvankelijk bent voor Moeder Ayahuasca. 


De combinatie van de stappen stellen je in staat om op een mooie geleidelijke manier je Ayahuasca ervaring in te gaan zonder al te veel moeite ervoor te moeten doen. Als snel nadat je de Ayahuasca tot je genomen hebt zal de reis zich aankondigen en vanaf daar zal Moeder ayahuasca met je aan de slag gaan. Je gaat ervaren dat Ayahuasca de druk en spanning die je voorheen voelde geleidelijk bij je zal losweken. De reis zal afhankelijk van inname, zo'n 4 tot 6 uur duren. Uiteraard is het mogelijk om bij te drinken als dat nodig is in jou proces. Nogmaals jij bepaald je reis, wij begeleiden je daarbij.


Als je uit de reis bent gekomen krijg je de mogelijkheid om lekker te eten en drinken zodat je daarna heerlijk kunt gaan slapen om de volgende dag weer fris en fruitig paraat te staan voor het zaterdag programma.


6. Changa

We beginnen de zaterdag ceremonie met Changa. Changa is een rookbare kruidenmix waarvan de werkzame stof  DMT betreft.  De samenstelling is een unieke benadering tot het gebruik van DMT gezien het feit dat de kruiden MaO Inhibitor bevatten. Dit zorgt ervoor dat de ervaring intenser en langer wordt ervaren dan als je alleen de DMT zou roken. Het maakt het tevens ook een stuk gemakkelijker om het tot je te nemen omdat het op deze wijze milder is bij het inhaleren. De effecten houden ongeveer 10 tot 15 minuten aan.


De ervaring geeft je een perspectief verruimende ervaring waar inzichten en conclusies waargenomen kunnen worden .

De effecten van de visoenen die je ervaart gaan woorden en vaste vorm voorbij. De opmaak van de realiteit en typerende vormgeving passeren in een fantastisch schouwspel de revue. Als de intensiteit afzakt klim je in een mooie after flo terug waar liefde, acceptatie en erkenning samen komen in je bewustzijn.


7. Psylohuasca avond ceremonie


Als laatste op het programma staat de Psylohuasca ceremonie gepland. Deze zal starten op zaterdagavond rond 20:00.


Wat is psylohuasca?

Psylohuasca zijn de paddenstoelen (cubenses) gecombineerd met een MaO inhibitor die afkomstig is van het zaad van Syrisch wijnruit. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Pysilisobine (werkzame stof ) binnen de paddenstoel volledig opgenomen wordt waardoor de ervaring nog beter tot zijn recht komt . Ook zorgt de MaO blokker ervoor dat de reis heel anders wordt ervaart als indien je alleen de paddenstoel zou gebruiken.Het geeft meer dimensie en spirit aan de ervaring. Voor mensen die ervaring hebben met de paddenstoel zorgt dat vaak voor een aangename verrassing.


Hoe gaan we bij de Psylohuasca ceremonie te werk?.

Ook de bij de psylohuasca wordt de ceremonie ingeleid met een intentie ronde. Nadat ieder zijn intentie (doel) heeft uitgesproken gaan we over op het innemen van de MaO blokker. Deze is opgelost in water zodat hij makkelijk kan worden genuttigd. Nadat het drankje is ingenomen zal het zo'n 20 a 30 minuten duren voordat de blokker zijn werkt heeft gedaan.


Na deze periode zullen we over gaan op het nuttigen van de paddenstoelen zelf. Als deze zijn opgegeten onder het genot van een citroen theetje gaan we rustig naar de ceremonie ruimte waar we de reis in zullen gaan, uiteraard onder het genot van mooie aansluitbare muziek. Je zult op comfortabele wijzen meegevoerd worden op de muziek opzoek naar de inzichten en realisaties die zich aan je zullen openbaren.


Het is werkelijk één van de mooiste ervaringen die je mag ondergaan. Je zal tijdens je reis langs velen facetten van het ego gaan waardoor je een nieuw perspectief zult verkrijgen omtrent je eigen opmaak. Je zult ervaren dat het ego een operatie systeem is die instelbaar is doormiddel van realisatie van de ware zelf. Pas na die erkenning zal je instaat zijn goed met het ego te kunnen werken omdat er vanaf dan geen mis-identificatie meer is.

 

De ervaring duurt zo'n 4 tot 6 uur waardoor er genoeg tijd overblijft om na de ceremonie lekker te gaan slapen zodat we zondag na een ontbijt, groepsevaluatie en een wandeling weer veilig en gereset weer huiswaarts kunnen gaan.

Reflectie periode tussen de ceremonies. 


Op het eerste gezicht lijkt het een erg druk programma maar je zal ervaren dat er voldoende tijd is voor reflectie tussen de ceremonies door. Het is daarom dan ook belangrijk dat je die tussentijd, proces bevorderend benut. Het is ten eerste belangrijk dat je goed aan je rust komt en die mogelijkheid is er ook. Dat stelt je in staat om de ervaring te laten intrigeren. Daarnaast is het belangrijk indien je vragen hebt deze dan ook te stellen. Zorg ervoor dat je niet met vraagstukken blijft rondlopen. Je kunt ten alle tijden met je vragen bij ons terecht. Gezien het vaak groepsprocessen betrekt ben je dus niet de enige die de ervaringen doorleefd. Als je een goed onderling contact stabiliseert kan je daar veel aan hebben tijdens je verblijf.


Tijdens dit retreat zijn we allen gelijk zoals broeders en zusters. Je zult merken dat het ook echt zo voelt tijden zo'n weekend. Je bent nooit alleen en er is altijd gelegenheid voor feedback.
** ayahuasca en psilohuasca zijn in het retreat €150. Deze ceremonies zijn ook los te boeken en/of in combinatie met een andere ceremonie. De prijs van de ayahuasca en psilohuasca is dan €175150 ** 12,50 12,50 175 150** 12,50 12,50 175 350 65 180 12,50 12,50 150** 420 150** 12,50 12,50 175 590 20 65 180 150** 12,50 12,50 150 150** 12,50 12,50  765 150 175** 325 765 20 65 180 175** 440